Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Kent Larsson 43 min

Ny seger, två mittbacksmål och utökad serieledning. Matchen mot nästjumbon Näset kunde kanske många tro skulle bli en enkel match för suveräna serieledarna Östra Torp. Men så är inte fallet. Vi har haft stora problem att knäcka "Näset-nöten" i de två tidigare mötena. Först i träningsmatchen då vi lyckades göra 1-0 först i 82:a minuten. Sedan i våromgångens möte som slutade 1-1 i Smyge. Dagens match skulle inte bli ett undantag. Andreas Palmqvist var avstängd och Kent Larsson ersatte på mittfältet, annars samma lag som senast mot Gislöv. Torp inledde bäst under de första 20 minuterna men vi hade stora problem med att få hål på dem. I matchens 30:e minut har Torp en trippelchans där Nicklas Mattsson, Mattias Jönsson och Martin Jönsson alla tre misslyckas med att få in bollen. I den 33:e minuten slår Martin Rengbo en fin genomskärare till Kristoffer Ekström som kommer hyfsat fri i vänsterposition och Kristoffers avslut med yttersidan går förbi målvakten men också förbi målet och Anders Nilsson som kom rusande på bortre stolpen. I den 37:e minuten kolliderar Näsets målvakt med Kristoffer Ekström precis vid straffområdsgränsen och bollen studsar fram till Anders Nilsson som "bara" har att raka in den i målet men Anders lobb går dessvärre över. I första halvlekens absolut sista sekunder spelar Kristoffer Ekström snyggt fram Anders Nilsson som ensam med målvakten behärskat sätter 0-1 för Torp. Ett psykologiskt viktigt mål. I början på den andra halvleken, i den 48:e minuten skjuter Philip Marklund ett skott som tyvärr går i stolpen. I den 53:e minuten är det Anders Nilsson som testar skott men målvakten lyckas rädda till hörna. I matchens 65:e minut får Torp en högerhörna. Martin Jönsson slår en perfekt hörna mot bortre stolpen där en omarkerad Mattias Jönsson dyker upp och elegant nickar upp bollen i ena krysset till 0-2. I den 70:e minuten har Kristoffer Ekström en bra nick som dock räddas på mållinjen. I den 71:a minuten får Torp en vänsterhörna. Martin Rengbo slår den mot första stolpen där Nicklas Mattsson dyker upp och nickar in 0-3 för Torp. Nu var det avgjort! I den 81:a minuten slår Martin Rengbo en fin genomskärare till Martin Jönsson som kommer fri och enkelt slår in 0-4 för Torp. I matchens 90:e minut kommer inbytte Sebastian Lindahl fri men Sebastians försök till lobb räddas precis av hemmamålvakten. Torp vinner med klara 0-4 och drar ifrån övriga lag i toppen där Västra Ingelstad är tvåa 10 poäng efter och Kick trea 12 poäng efter, dock en match mindre spelad. I nästa match väntar BK Vången hemma lördagen den 16:e augusti klockan 14:00.